Som elever merker vi skolen på kroppen - på godt og vondt. Noen ganger står vi nakne og uforberedt ovenfor det som møter oss. Både det sosiale miljøet og det faglige arbeidet i skolen påvirker vår trivsel og hverdag. Dessverre er det mange tusen som opplever denne hverdagen som tung og tøff. Vi kan ikke lengre være passive!

"Splitter Naken" er en kampanje som forsøker å dekke mange behov. Som et oppfølgingsprosjekt til Elevorganisasjonens skolepolitiske kampanje 2001, "diagnose: menneske", fortsetter Splitter Naken å fokusere på psykisk helse i skolen, men beveger seg også inn på andre områder som påvirker skolemiljøet. Temaer som mobbing og alkohol er derfor sentrale i dette prosjektet.

Mens "diagnose: menneske" ønsket å avdekke tabuer, er hensikten med Splitter Naken å framprovosere handling. Vi har derfor sendt et hefte til over 240 skoler for å utstyre de med et verktøy som kan være til hjelp i arbeidet med å bedre skolemiljøet.

Heftet inneholder tekster om psykisk helse, mobbing, alkohol og konfliktløsning. Fordyp deg i de temaene du mener er viktige, og som din skole bør jobbe med. Ta moralen med en klype salt og diskuter dere frem til egne svar. Heftet inneholder i tillegg en egen del med forslag til oppgaver og tiltak som du og ditt elevråd kan sette i gang på skolen. Dette nettstedet inneholder utdrag fra innholdet i heftet.

Skolen er et bra sted å begynne med skape en bedre hverdag. Her er en sjanse til å gjøre en forskjell ved å gjøre din skole litt bedre - grip den!

Splitter Naken er et oppfølginsprosjekt til Elevorganisasjonen sin Høstkampanje; Diagnose Menneske
Splitter Naken er laget i samarbeid med GUINNESSUDV